Πρακτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες στο σχολείο

Καταχώρηση 2013/09/16

 

Οργανωθείτε από το βράδυ.  Πείτε στα παιδιά να φτιάξουν τη τσάντα τους από το βράδυ και κάντε μαζί έναν έλεγχο για τα πράγματα που τους χρειάζονται. Διαλέξτε μαζί τα ρούχα που θα φορέσουν την επόμενη ημέρα.

Τα παιδιά που πηγαίνουν σε μεγαλύτερες τάξεις, έχουν περισσότερες  εξωσχολικές δραστηριότητες και φροντιστήρια. Είναι πρακτικό, να υπάρχει ένα μεγάλο ημερολόγιο στον τοίχο της κουζίνας, το οποίο οι γονείς να συμβουλεύονται μαζί με το παιδί, για τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Είναι χρήσιμο για τη μητέρα και ιδιαίτερα εκπαιδευτικό για τα παιδιά που αποκτούν εποπτεία του χρόνου τους.


Το πρωινό ξύπνημα γίνεται πιο εύκολο αν :

1)      έχετε ετοιμάσει τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ,

2)       πάτε  στο δωμάτιο του παιδιού και το ξυπνήσετε, χωρίς να του φωνάζετε από την κουζίνα,

3)       δώσετε στο παιδί ένα ξυπνητήρι μόλις φτάσει σε  ηλικία που μπορεί να το χρησιμοποιεί. Η απόκτηση υπευθυνότητας για το πρωινό ξύπνημα θα τα βοηθήσει να σηκωθούν από το κρεβάτι πιο εύκολα.


Ξυπνήστε πιο νωρίς για να δώσετε το καλό παράδειγμα, αλλά και για να ετοιμάσετε ένα καλό πρωινό ! Το καλό πρωινό είναι ουσιαστικής σημασίας, για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και την για την απόκτηση σωστών διαιτητικών συνηθειών.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?